Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen Jens Kuivaniemi!

Jens Kuivaniem
Ålder: 23
Bor: I Västerås, det har jag gjort hela mitt liv.
Gör: Jobbar som bagare på ICA Maxi. Och så håller jag på med nördsaker. Lajvande, dataspel och kortspelet Magic: The Gathering.
Tankar om valet: Jag lyssnar inte på opinionssiffrorna utan kör på oavsett.

Varför gick du med i Vänsterpartiet? Jag är fackligt aktiv och för mig handlade det mycket om att Vänsterpartiet driver frågan om allmän visstid och andra arbetsrättsliga frågor. Även om S har haft regeringsmakten har Vänsterpartiet tagit mer strid i de frågorna. Från början var jag med i Socialdemokraterna, men det är många unga inom facket som är vänster, så man hittar många jämlikar.

Vilka politiska frågor är viktiga för dig? Mycket arbetsrättsliga frågor, allt från LAS och att slopa allmän visstid till att korta arbetsdagen. Men det handlar också om sociala frågor, hur man gör det bättre för oss i arbetarklassen, vi som är på golvet och jobbar.

Om du fick påverka i en fråga efter valet, vilken skulle det vara? Jag skulle införa sex timmars arbetsdag. Och så skulle jag gå tillbaka till migrationsreglerna som gällde 2015. Det är onödigt att de tillfälliga reglerna gäller fortfarande.

Taggar