Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen Farbod Kabirifar!

Farbod Kabirifar
Ålder: 36
Bor: Jag bor och är uppvuxen i Solna
Gör: Jag jobbar inom handeln, är tvåbarnspappa som har mina barn varannan vecka. Och jag älskar att spela golf.

Hur kommer det sig att du valde att bli medlem i Vänsterpartiet? Jag har tänkt på det i några år. Nu kände jag att det var dags att ta ställning och visa utåt att vad jag står för och vad jag tänker, tycker och känner.

Vilka politiska frågor är viktiga för dig? Det är rätt många, frågan om LSS och socialförsäkringssystemet ligger mig nära. Ett av mina barn har autism. Det gör att jag från första bänk fått se vad som händer med vår välfärd och hur människor inte får den hjälp de behöver. Jag tycker frågan om jämställdhet är superviktig och då menar jag inte bara lika lön för lika arbete. Vänsterpartiet är ett av få partier som driver en politik som är på riktigt feministisk. Det är dags för män att börja ta ansvar för allt elände vi ställer till med.

Om du fick införa en fråga efter valet, vilken skulle det vara? Att vi återställer den välfärd som fanns när jag kom till Sverige 1984-85. Vi behöver ett socialförsäkringssystem som behandlar människor värdigt.

Vad tror du om valrörelsen? Jag hoppas att Vänsterpartiet slår rekord och får över 10 procent och att Vänsterpartiet oavsett fortsätter stå upp för allas lika värde.

Taggar