Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen Huda Omar, Vänsterpartiets 25 000:e medlem!

Huda Omar
Ålder: 32
Bor: Flen
Familj: Man och en son
Fritid: Jag umgås med sonen och familjen och bakar.
Jobb: Jag jobbar som lärare. Här i Flen jobbar vi för att skolan ska bli mindre segregerad. Vi har slagit ihop flera mindre skolor för att klasserna ska bli mer blandade.

Hur känns det? Det känns bra!

Varför blev du medlem? Jag kände att det var viktigt att göra en insats. Innan jag blev medlem läste jag på om Vänsterpartiet och de andra partierna och då kände jag att vänstern tilltalade mig. Det som fick mig var det där med att Vänsterpartiet vill öka jämställdheten och jämlikheten och minska klyftorna.

Vilka politiska frågor är viktiga för dig? Jag vill göra samhället mer jämlikt, att det inte ska vara så stora skillnader på folk och folk. Vi är alla människor och strävar efter att ha ett gott liv. Varför ska vissa ha det så bra, medan andra som kämpar massor ändå inte kommer ikapp.

Om du fick införa en sak efter valet, vad skulle det vara? Jag skulle göra allt för att minska klyftorna. Jag skulle göra om skattesystemet så att de rika får bidra mer till samhället.

Vad är din förhoppning på valresultatet? Jag hoppas att vi vinner, men jag är bekymrad över att SD växer. Det känns hemskt att veta att de i vissa mätningar är det näst största partiet. Man blir mörkrädd.

Taggar