Hoppa till huvudinnehåll

Kom med för fred och folkrätt

Nu följer vi alla med stor oro och sorg det som händer i Gaza. Skräckscener utspelas inför våra ögon. Bomberna faller och mer än två miljoner människor i Gaza berövas vatten, el och mat av ockupationsmakten. Vi ser med fasa hur barn dödas. Våldet och förtrycket eskalerar till nivåer vi inte sett på decennier.

Alla människoliv är lika mycket värda och vi fördömer alla attacker mot civila, det gäller såväl Hamas fruktansvärda attack sjunde oktober som det Israel nu gör. Som förälder och medmänniska brister mitt hjärta. Som politiker har jag också en uppgift: att göra allt som står i min makt för att hejda vansinnet, även när det känns hopplöst. Det gör vi tillsammans i Vänsterpartiet. Vi höjer rösten för det som måste till här och nu: ett omedelbart eldupphör och ett slut på dödandet av civila.

I den här stunden är våra tankar först och främst hos alla de som drabbats av våld och terror, de som tvingats fly från attacker och strider. Många av oss har släkt eller vänner på plats. Själv tänker jag på alla fantastiska människor jag mött när jag själv besökt Palestina och Israel. Människor som bara vill ha fred och frihet, som vill att deras barn ska få växa upp och ha det bra.

För att vi i längden ska kunna hoppas på en varaktig fred måste Israels ockupation upphöra, och palestinierna tillåtas att leva i frihet. Men FN varnar nu för att Israel förbereder en ny våg av etnisk rensning, likt den Nakba som genomfördes 1948. Det får inte tillåtas ske. Hamas illdåd kan aldrig rättfärdiga fördrivning och urskiljningslöst dödande av den palestinska civilbefolkningen.

Vi är övertygade om att detta i grund och botten är mål som de flesta kan enas kring. Men vi måste vara många och vi måste höras, om vi ska kunna göra dem till verklighet. Idag har Vänsterpartiet därför kallat till manifestationer i Sveriges tre största städer. Det är kort varsel men jag hoppas du kommer om du har möjlighet.

Vi säger:

✓För fred och folkrätt

✓Stoppa alla attacker på civila

✓ Häv Israels blockad av Gaza och ockupation av Palestina

Nooshi Dadgostar, partiordförande

Manifestationer

Här finns event för manifestationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kom med om du har möjlighet!

Arrangerar ni något på din ort så informera gärna [email protected].

Stockholm – läs mer på eventsidan

https://www.facebook.com/events/1566990527395683/?link_id=a5192a86-c67e-414e-ad6a-f0daf11172cf

Göteborg – läs mer på eventsidan

https://www.facebook.com/events/790388669511043?link_id=a5192a86-c67e-414e-ad6a-f0daf11172cf

Malmö – läs mer på eventsidan

https://www.facebook.com/events/650211833865289/?link_id=a5192a86-c67e-414e-ad6a-f0daf11172cf

Taggar