Hoppa till huvudinnehåll

Röd lördag bakom lyft i Farsta

Vänsterpartiet Farstas medlemsantal har stuckit iväg. Sedan årsskiftet har antalet medlemmar mer än fördubblats från 157 till 329 personer. Men det är ingen specifik medlemsvärvning som ligger bakom framgången.

Istället lyfts andra förklaringar fram av föreningens två ordföranden, Marre Mayr och Joakim Olsson.
– Jag tror att det beror på att vi är levande förening. Vi är många aktiva medlemmar som hjälps åt tillsammans. Sedan sex år tillbaka har vi till exempel kunnat arrangera ”Röd lördag” i Farsta Centrum. En gång i månaden ställer vi ut ett bord, serverar fika och vi brukar bjuda in politiker som håller tal. Jag tror att folk som bor i området tycker att det är trovärdigt att vi syns så mycket mellan valen, säger Marre Mayr.

Marre Mayr och Joakim Olsson berättar att Vänsterpartiet Farsta var det enda parti som hade ett bord utställt varje dag i Farsta Centrum under valrörelsen. Det kunde till och med komma fram skolungdomar som undrade var de andra partierna var. Men föreningen har även lyckats synas bra på andra sätt.
– Lars Bäck har varit ordförande i stadsdelsnämnden under den senaste mandatperioden. Han är vänsterpartist och tidigare medlem av vår styrelse. Det har lett till att vi synts mycket i lokalmedia i frågor som handlar om det lokala styret, säger Joakim Olsson.

Taggar