Hoppa till huvudinnehåll

Dags att ta på sig ledartröjan

Vänsterpartiet är som bäst när vi är ute bland folk. Det kan handla om att dra på sig demonstrationsvästen i receptionen på BB i Sollefteå för att protestera mot nedläggningen, det kan handla om att stå upp för arbetsrätten i hela Sverige. Ganska ofta när folk förstår att jag är vänsterpartist säger de saker som ”Stå på er”, eller ”Jag litar på er”. För när det bränner till vet människor att det går att lita på Vänsterpartiet, att vi finns där och arbetar tillsammans med dem.

Vi kommer konsekvent motarbeta

högerkoallitionens förslag.

Jag tror att det kommer bli ännu vanligare. Sverige har fått ett nytt politiskt landskap. Med en mittenhöger ledd av Socialdemokraterna är Vänsterpartiet den enda vänsteroppositionen att räkna med. Låt det vara tydligt: Vi är inte en del av S och MP:s destruktiva överenskommelse med C och L. Vi är vänsteralternativet.

Flyttar debatten åt vänster

Det har det blivit dags att ta på sig ledartröjan. I förra veckan mötte vi representanter för fackföreningsrörelsen och hyresgäströrelsen. Både vi och dem inser vad som står på spel. För första gången finns en unik möjlighet för Vänsterpartiet att bygga nya och starka allianser med breda folkrörelser. Det är tillsamman vi ska organisera oss och
mobilisera ett motstånd. Vi kommer att vara hyresrättskämpar, klimataktivister, fackföreningsfolk och jämlikhetsivrare. Sida vid sida kommer vi att finnas där människor är: På gator och torg, på arbetsplatser och i fikarummen. Och i parlamentet. Där kommer vi använda all vår politiska makt och konsekvent motarbeta högerkoalitionens förslag. Tum för tum flyttar vi debatten åt vänster.

När det bränner till vet människor att

det går att lita på Vänsterpartiet.

Sedan vi gick ut med vårt beslut i regeringsfrågan har hundratals nya medlemmar anslutit. Till er som får sitt första nummer av Rött vill jag därför säga välkommen. Till er som valt att vara med i Vänsterpartiet ytterligare ett år vill jag säga tack. Ni behövs, mer nu än någonsin!

För det är vi som är Vänsterpartiet. Vi är busschauffören i morgonrusningen, vi är pensionären på läxhjälpen, vi är undersköterskan som lägger om ditt sår och vi är industriarbetaren som stämplar in. Vi sitter inte tysta, vi möter människor. Och tillsammans förändrar vi Sverige.

Taggar